Olemme kovaa vauhtia siirtymässä kohti uutta työnteon mallia. Tämä tarkoittaa, että fyysisiä kohtaamisia on syytä alkaa suunnitella aivan toisenlaisella intensiteetillä kuin vanhassa työnteon maailmassa. Viimeistään nyt olemme ymmärtäneet, että ihmisiä ei ole järkevää koota samaan fyysiseen tilaan tekemään töitään toisistaan irrallaan tai kokoustamaan rutiininomaisesti. Fyysiset kohtaamiset on varattava ennen kaikkea vapaamuotoiseen vuoropuheluun ja uusien avauksien innovointiin. Samalla meille on avautunut uusi mahdollisuus myös yhteisen ”töissä valtiolla – töissä Suomelle” –identiteetin vahvistamiseen.

Fyysiset työympäristöt muotoutuvat siis yhä enemmän toimintakulttuuriin ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen kytkeytyvien asioiden ympärille, kun taas rutiininomaiset kokoukset ja työtehtävät hoituvat parhaiten verkossa ja esim. kotitoimistoilta käsin.

Työ 2.0 Lab on syntynyt unelmasta tehdä ja oppia asioita yhdessä, rajat ylittäen ja ilmiölähtöisesti. Onnistuakseen ilmiölähteinen valmistelu edellyttää sitä tukevia rakenteita: fyysisiä, virtuaalisia, sosiaalisia ja mentaalisia. Juuri näitä Työ 2.0 Lab tarjoaa!

Lab on paitsi yhdessä tekemisen yhteisö, myös fyysinen tila Helsingin ydinkeskustassa. Uteliaisuus, rajojen ylittäminen, toisten mukaan kutsuminen, ennakkoluulottomuus ja nopeat kokeilut, ovat labin toimintafilosofian ydintä.

Työ 2.0 Lab tarjoaa inspiroivan tilan yhteiseen keskusteluun, ideointiin ja innovointiin. Erityisesti labin Labra -tila on tarkoitettu virastorajat ylittävään yhteistyöhön. Labiin voi myös tulla tekemään omia töitään, kun kaipaa inspiroivaa työpistettä ja hyvää kahvia. Lab tarjoaa myös mahdollisuuden uusiin tuttavuuksiin ja verkottumiseen muiden labissä työtä tekevien kanssa. Työ 2.0 Lab-tila avoin ja maksuton kaikille valtionhallinnon työntekijöille ja lab –kumppaneille!

Labin löydät osoitteesta Yliopistonkatu 5. Lisätietoja löydät täältä: https://tyo-2-0-lab.fi/