Työ 2.0 Lab on alusta rajat ylittävän yhteistyön, ihmiskeskeisyyden ja tulevaisuuden ennakoinnin kautta syntyvälle, vastuullisesti ja vaikuttavasti toimivalle valtionhallinnolle.

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme Työ 2.0 Labin tähänastista 4-vuotiskautta, kuulemaan opeista ja oivalluksista sekä ideoimaan sitä, mitä voisimme yhdessä tehdä lab-yhteisönä myös jatkossa.

Tarjolla pientä purtavaa, hyvää seuraa sekä seuraavia makupaloja keskusteluineen:

13.00 Lab muuttaa, yhteiskehittäminen jatkuu

Reetta Ripatti ja Emilia Säkkinen Senaatista kertovat Työ 2.0 Labin uudesta osoitteesta Pasilassa.

13.15 Parempihallinto.fi

Peter Tattersall (Hahmota Oy) esittelee uutta Parempihallinto.fi-palvelua. Palvelu käyttää tekoälyä tunnistaakseen yhtymäkohtia valtion eri hankkeiden, tavoitteiden ja mittareiden välillä. Parempihallinto.fi:n tavoitteena on tarjota virkamiehille tarvittava tietopohja,  jotta he voisivat nykyistä helpommin koordinoida työtään yli hallinnollisten rajojen.

13.45 Ennakointi kykynä kohdata tulevaisuus ja vaikuttaa siihen 

Miten luodaan prosesseja, joissa saadaan osaaminen ja tieto kanavoitua yhdessä tekemiseksi ja yhteiseksi ymmärrykseksi? Mitä ovat tulevaisuusorientoituneet rakenteet? Jaana Tapanainen-Thiess valtioneuvoston kansliasta kertoo valtioneuvoston ennakointityöstä, sen tavoitteista ja mahdollisuuksista.

14.15 Kokemuksia käänteisestä mentoroinnista

Työ 2.0 Lab toteutti käänteisen mentoroinnin kokeilun, jossa kokeneemmat valtionhallinnon esihenkilötehtävissä toimivat ja nuoret, vasta valtiolle tulleet virkamiehet sparrasivat toisiaan. Hiljattain valtiolla työnsä aloittanut Rebecca Bucht osallistui kokeiluun ja kertoo nyt meille kokemuksestaan.

14.45 Valtionavustustoiminnan toimintamallin monikanavainen edistäminen

Antti Seppänen valtiokonttorista kertoo verkkokurssista, oppaasta, valmennuksista asiantuntijoille ja johdolle, mentorointiohjelmasta sekä käyttöönottoprojekteista.

15.15 Kohtaamisten merkitys monipaikkaisessa työssä

Anne Horila Valtorista fasilitoi keskustelua monipaikkaisesta työstä, vuorovaikutuksesta ja yhteisöllisyyden rakentamisesta valtionhallinnossa ja siitä, mitä tukea Työ 2.0 Lab voisi tähän jatkossa tuoda.

17.00 Virallinen ohjelmaosuus päättyy

Voit tulla paikalle oman kiinnostuksesi mukaan ja / tai silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 2.10.

Nähdään Yliopistonkadulla!

Lab -tiimi

Ilmoittautuminen