Yksilöllisyyttä korostava aikamme luo haasteita yhteisöjen hyvinvoinnille. Samalla yhteisöjen haasteet vaikuttavat yksilöiden hyvinvointiin. Suomessa luodaan parhaillaan uusia ihmiskeskeisiä tapoja toteuttaa erilaisia julkisia ja yksityisiä palveluja. Yksilöllisyys, kansalaisuuden ja yhteisöjen korostuminen tulevaisuuden ratkaisuissa näkyy yhteiskunnan eri puolilla. Me suomalaiset olemme yhdessä kansainvälisen yhteisön kanssa opettelemassa uusia tapoja luoda ja toteuttaa vaikuttavaa yhteistoimintaa.

Suomalaisen yhteiskunnan sidokset ovat murroksessa. Väestö ikääntyy ja lapsia syntyy aiempaa vähemmän. Pienet paikkakunnat menettävät asukkaitaan, suuret kaupungit kasvavat. Suomeen muuttaa uusia ihmisiä maailman eri kolkista ja asuinalueista tulee monikulttuurisia. Osa työntekijöistä tekee töitä enemmän kotoa käsin. Yhä useammat ihmisten väliset kohtaamiset tapahtuvat digitaalisesti. Kaikella tällä on vaikutuksensa siihen, miten elämme yhdessä.

Keskustelu on osa Kansallisia dialogeja, joita järjestetään ympäri loka–marraskuussa teemalla “Yhdessä ja yksin”.  Kansallisissa dialogeissa keskustelijat pääsevät kuulemaan toistensa näkemyksiä ja oppimaan uutta. Tarkoitus ei ole päästä yksimielisyyteen vaan rakentaa moniäänistä ymmärrystä.

Tämän kansallisen dialogin järjestäjät kansainvälinen Citizen Network -verkosto ja Kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto Kukunori ry ovat edistäneet sosiaalisten innovaatioiden ja hyvinvoinnin ekosysteemien muodostumista kansallisesti ja kansainvälisesti. Nyt voit tuoda omat ratkaisusi yhteiseen kohtaamiseen tapahtuman yhteydessä tapahtuvan ratkaisujen Agoran kautta.

Kutsumme keskusteluun kaikenlaisia kansalaisia ja yhteisöjä sekä erityiset sinut, joka et normaalisti tämän kaltaisiin keskusteluihin osallistu. Meitä kiinnostaa juuri Sinun kokemuksesi! Ilmoittaudu mukaan !

OHJELMA:

Klo 13.00 – 13.10 Tapahtuman avaus. Markus Vähälä ja Liisa Virolainen

Klo 13.10 – 14.00 Dialogikeskustelut pienryhmissä.

Klo 14.00 – 14.30 Kahvia ja virvokkeita 30 min

Klo 14.30 – 14.35  Kukunori ry:n toiminnanjohtajan Markus Raivion puheenvuoro.

Klo 14.34 – 15.30 Aakusti Oksanen Talking Drum Sense Making sessio afrikkalaisilla rummuilla 60 min.

Klo 15.30 – 16.00 Yhteinen purku ja seuraavat askeleet.

Klo 16.00 – 17.00 Vapaamuotoista yhteisöllisyyttä yksilöllisesti Kukunorin tiloissa.

Kaikista Kansallisen Dialogin keskusteluista tehdään yhteinen yhteenveto, joka julkaistaan alkuvuodesta 2024 kaikkien avoimesti hyödynnettäväksi. Se myös toimitetaan valtion ja kuntien hallinnon ja päätöksenteossa käyttäväksi.

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!

Lisätietoa:
Markus Vähälä                                                             
Citizen Network                                                           
+358503461011                                                                                  
markus.vahala@citizen-network.org                                

Keskustelun järjestäjä:

Citizen Network
Kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto Kukunori ry
Työ 2.0 -yhteisö

Ilmoittautuminen