Verkosto-, hybridi- ja monipaikkainen työ sekä mielenterveyshaasteiden kasvu haastavat työhyvinvointia. Työhyvinvoinnin johtamiseen kaivataan uusia keinoja. Työhyvinvoinnin ja työkyvyn tuen toimintatavat ovat usein esihenkilösidonnaisia ja yksilöön kohdistuvia. Mutta nämä eivät yksinään riitä, kun ongelmat koskevat työtä yleisemmin tai koko työyhteisöä. Usein työntekijät näkevät nämä ongelmat varhain ja osaavat kehittää niihin ratkaisuja. Esimerkkeinä toimintaympäristössä tai työssä tapahtuvat muutokset, jotka voivat ilmetä erilaisina jännitteinä yhteisössä ja aiheuttavat ajan mittaan työhyvinvoinnin ja työkyvyn haasteita.

Tilaisuuden sisältö ja työskentelytavat:

  • Lyhyt johdanto: Muuttuva työelämä ja työhyvinvoinnin johtaminen
  • Yhteiskehittäminen: Näkökulman laajentuminen yksilöstä yhteisöön
  • Lyhyt johdanto: Miltä yhteisön työhyvinvointijohtaminen voisi näyttää?
  • Yhteiskehittäminen: Jaetaan ja jalostetaan ilmiöitä, kokemuksia ja käytänteitä

Tervetuloa mukaan työpajaan ideoimaan mitä yhteisöllinen työhyvinvointijohtaminen voi tarkoittaa. Mitä hyviä käytänteitä olet havainnut ja mitä tarpeita tänä päivänä työyhteisöissä on?

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille johtamisesta ja työyhteisöjen kehittämisestä kiinnostuneille julkisen sektorin ihmisille.

Ilmoittautuneille lähetetään lyhyt ennakkovirittäytyminen ennen tilaisuutta. Työpajan aikana kertynyttä tietoa hyödynnetään anonyymisti osana Kestävää työelämää -hanketta.

Tilaisuudesta vastaa Keva ja se on osa Kevan Kestävää työelämää -hanketta. Lisätietoja olli.viljanen(at)keva.fi

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan 15.2. mennessä!

 

Työ 2.0 Lab on syntynyt unelmasta tehdä ja oppia asioita yhdessä, rajat ylittäen, ilmiölähtöisesti ja ihmiskeskeisesti. Onnistuaksemme tarvitsemme yhteistyöhön perustuvia toimintamalleja tukevia rakenteita ja alustoja: fyysisiä, virtuaalisia, sosiaalisia ja mentaaleja. Työ 2.0 Lab on kaikkien valtionhallinnossa työskentelevien sekä yhteistyökumppaniemme käytössä oleva yhteiskehittämisen alusta. Labin toiminnan kehittämisen takana on konsortio, johon kuuluvat Senaatti-kiinteistöt, Valtiokonttori, Valtori, HAUS ja VM. Lisätietoa täältä: https://tyo-2-0-lab.fi/

Ilmoittautuminen