Yhteinen työ tarvitsee tuekseen sitä tukevat ympäristöt, alustat ja asenteen. Valtori on mukana Työ 2.0 Labissa muun muassa valtiovarainministeriön, Senaatin ja Valtiokonttorin kanssa aloittamassa uutta kokeilua ja työskentelykulttuuria.

Lab tarjoaa valtionhallinnon työntekijöille ja muille toimijoille kohtauspaikan, jossa voidaan kehittää ja innovoida uusia toimintatapoja – törmäyttää luontevasti ihmisiä toisiinsa yli organisaatiorajojen.

Minulla on ilo olla mukana yhtenä tässä hienossa porukassa ja startata tila käyntiin. Valtorilaiset toimivat hostina aina tiistaisin. Meille on jaettu sisäisesti omat vuoromme. Tulen työskentelemään Labissa kerran kuukaudessa, tiistaisin, toivottamassa uudet käyttäjät tervetulleiksi. Kuulun myös Työ 2.0 Labin viestintäryhmään.

Työ 2.0 Lab on ns. ”muutoslaboratorio”

Työ 2.0 Lab vastaa tämän hetken akuuttiin tilaukseen, koska se antaa alustan erilaisten ihmisten kohtaamisille. Tärkeintä uuden synnyttämisessä on vuorovaikutus. Labissa voi tehdä töitä ilmiölähtöisesti ja paikkariippumattomasti – siellä voi tehdä kokeiluja ja testauttaa ideoitaan muilla.

Yhteiskäyttöiset tilat mahdollistavat fiksun tavan työskennellä yhdessä, verkostoissa. Tila on avoin kaikille, samoin kuin siellä tapahtuvat työpajat. Nurkkakuntaisuus tai suljetut pienet piirit eivät kuulu Labin toimintaan.

Aika on kypsä

Tulevaisuuden työskentelymallit ja -tilat rakentuvat yhä enemmän yhdessä tekemiselle ja oppimiselle – valtionhallinnossa on voimakas tahtotila yhteistyön lisäämiselle ja kokeilukulttuurille. Työ 2.0 Lab toimii monipuolisena yhteistyöalustana eri toimijoiden välillä, ja sitä voi hyödyntää mm. palvelujen kehittämiseen kumppaneiden kanssa. Tilan sijainti on aivan loistava, lähellä Helsingin rautatieasemaa, jonne kaikilla on helppo tulla.

Labissa on tarkoitus järjestää mm. pöhinäperjantai, kaikille avoin päivä. Tilaa voidaan varata myös omaan tai tiimin käyttöön, muttei se sulje pois sitä, ettei joku, joka päättää tulla hetkeksi työskentelemään Labiin, voisi osallistua keskusteluun.

Kiitos Lab-idean alullepanijoille

Kaikilla ideoilla on omat innostajansa ja toimeenpanijansa. Nämä kaksi upeaa naista: Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön kehitysjohtaja Marika Tammeaid ja kehityspäällikkö Virpi Einola-Pekkinen valtiovarainministeriöstä ovat olleet yhtenä Lab-idean alullepanijoista – kiitos heille.

Tämän lisäksi Senaatilla on ollut ratkaiseva rooli, mutta kaikki organisaatiot, jotka ovat kannattaneet ideaa, ovat perustajia. Labin toteutus on vaatinut yhteistä tahtotilaa ja monia työtunteja, että saamme pitää avajaiset 11.12.2019.

Otamme nyt mielenkiintoisia askeleita valtionhallinnossa. Tehdään Labista innostava testausalusta uusille kokeiluille.

Tervetuloa Labiin!

Ulla-Maija Seppänen
Ulla-Maija Seppänen
viestintäasiantuntija Valtorista

Marika Tammeaid ja Virpi Einola-Pekkinen

Kehittämisen monitoiminaiset Marika Tammeaid ja Virpi Einola-Pekkinen ovat olleet yhtenä Labin alullepanijoista.

Ryhmäkuva Labista
Asiantuntija Riikka Manninen Senaatista esittelee tiloja Labin host-porukalle tutustumispäivässä 20.11.2019.